top of page

Kerniel. 1e & 4e plaats.

Gentlemen Koers in Kerniel.

Na een warme zonnige dag vertrokken Carlo & Fabio op hun fiets naar Kerniel en hun vader Mario vergezelde ze. Na een uurtje kwamen ze samen op de bestemming en hadden ze dus al een mooie opwarming voor de wedstrijd erop zitten. De papa kleedde zich om en nam de camera in de handen terwijl de broers zich inschreven en het parcours verkenden.

Vanaf de start waren Carlo & Fabio zeer actief aan het aanvallen, de tegenstand testen en de wedstrijd hard maken . Na een aantal aanvallen en door het tempo op de klim hoog te houden kwam er al snel afscheiding in het peloton. 6 Renners konden een kloof slaan op de rest, een 3tal probeerde nog aansluiting te maken, maar kreeg net de laatste meters niet meer dicht. De kopgroep met hierin Carlo & Fabio nam al snel een grote voorsprong en zag het eruit dat de winnaar zich tussen de koplopers bevond.

Het kleine maar zware rondje zorgde ervoor dat na half wedstrijd iedereen al zowat op zen tandvlees zat, maar op de lange klim was het vaak Carlo of Fabio die het tempo hoog bleef houden. Keer op keer kwam er wel een aanval maar deze werden steeds geremonteerd. de 6 renners zouden samen gaan strijden voor het podium. In de laatste ronde nam Carlo de leiding en besloot het tempo hoog te houden, om zo een plotse exposieve aanval te vermijden. Tot op het steilste stuk van de klim op een goede 300m van de finish Fabio de spurt opgang trok. Hij kon hier al snel een voorsprong slaan en deze volhouden tot de streep. Achter hem strijde Carlo nog voor het podium maar moest deze na al het kopwerk net aan zich voorbij laten gaan om op een 4e te eindigen.

Na het podium en het gebabbel met de talrijke supporters sprongen Carlo & Fabio terug op de fiets om nog tot thuis de benen los te rijden.

Vrijdag 21 Juli was goed voor +4u fietsen en een 8e overwinning voor Team B-Cycle.

bottom of page