top of page

3de in Zutendaal tussen de elites !


Vandaag de 14de was de koers in zutendaal geplant , een koers vlak bij thuis en dat betekent veel supporters langs de kant .

Met zoveel supporters is de drang naar een top prestatie altijd hoger en zeker omdat de vorm en de benen elke week beter worden .

Er stonden 93man aan de start en al dadelijk van bij begin zie je dat iedereen vanvoor wilt zitten , het is dan ook een wedstrijd met 2 korte hellingen per ronde en hier word vaak de schifting gemaakt .

Fabio hield zich in de eerste ronde bij de eerst 5 hij wou niks aan het toeval overlaten en met alle ontsnappingen meespringen , en de juiste aanval was al na 5km , rutger trok hard door en fabio sprong dadelijk mee samen met 5 metgezellen .

Vanvoor was er dadelijk samenwerking en zo kon de kopgroep met 7 een mooi gat slaan met het peloton .

Ikzelf zat goed gepositioneerd maar in de eerste 2 ronden was het gevoel niet ok , volgende keer nog meer opwarming proberen . maar hierna vond ik het goed gevoel terug en zo kon ik nog een mooie wedstrijd rijden .

Na een uurtje koers was er van voor een afscheiding in de kopgroep en zo konden de sterkste 3 renners wegrijden van de medevluchters , met hierbij natuurlijk Fabio het tempo lag hoog meer dan 44/kmH .

in het peloton probeerde Ikzelf weg te rijden met een kleiner groepje , en dit lukte in eerste instantie met mtb prof milan vader . er konden nog enkel renners aansluiten en zo was er een achtervolgende groep van een man of 20 .

Fabio bleef vanvoor met meer dan 2min voorsprong gingen ze de laatste ronden in , omdat zijn benen echt vermoeid waren probeerde hij alles op de sprint te zetten en toen de favoriet rutger in de laatste km een leegloper had waren de kansen natuurlijk mega gestegen om deze wedstrijd te kunnen winnen .

toen op 300m van de streep de duitser Heiko aanging, zette Fabio zijn sprint ook in maar zijn benen verkrampten volledig , in 2 benen een maximale kramp en zo was het uitbollen tot op de streep waar rutger hem nog kon passeren ,met zo een 3de plaats in de toch wel mooie koers .

Bij mezelf was het beste er ook al vanaf maar toch wou ik graag nog een top 20plaat eruithalen .

Het was een lange sprint en dit was in mijn voordeel , ik kon beslag leggen op een 18de plaats en hier ben ik zeker tevreden mee aangezien het sterke deelnemersveld .

Een topwedstrijd met goed gevoel naar huis . op naar de volgende .

bottom of page