top of page

De mtb vanonder het stof.

Het was al zo lang geleden dat we nog eens mtb gereden hadden en dit leek een mooie kans om onze mtb skills nog eens te gebruiken in de Hagelandse chrono .

In 2012 hadden we hier nog meegedaan en Fabio moest toen de strijd staken na een uurtje ,met verdwenen remblokjes , en ikzelf was toen de hamer tegengekomen na 2u wedstrijd zo was ik nog meer dan 25 min verloren in het laatste deel .

Dit jaar wouden we dus beter doen .

het draaide natuurlijk niet echt uit gelijk we wilde, door een foute keuze van het vertrek uur moesten we telkens weer wachten achter tragere eerder gestarte renners op de smalle paadjes doorheen het hagenland , dit haalde het tempo er telkens uit en zorgde natuurlijk niet voor een snelle eindtijd .

Het was best te merken dat we nog niet op de mtb gezeten hadden dit jaar , dit is toch heel iets anders dan op de weg , telkens na iedere bocht optrekken ,nieuwe afdalingen, de smalle weide paadjes , het was een echte uitdaging .

We bleven druk zetten en probeerde zo toch nog een mooi resultaat neer te zetten .

na 65km wou ik mijn limieten nog eens opzoeken en probeerde zo nog een snelle laatste half uur te rijden .

Fabio bleef zijn eigen tempo rijden , hij eindigde nog mooi 16de scratch.

ikzelf werd nog mooi 10de .

Een geslaagde wedstrijd met weer wat mooie kilometers in de benen voor de volgende wedstrijden van het seizoen , als we de mtb nog eens gaan gebruiken , ( wie weet he ) .

bottom of page