top of page

Diepenbeek

Vandaag stond er een mooie wedstrijd in diepenbeek gepland , een pittige omloop met echt wel zware stukken oplopend , op toch wel zeer smalle straten .

Er was een grote opkomt: 75 deelnemers .

Zoals gewoonlijk waren er van de start al aanvallen en het is altijd moeilijk om alles onder controle te krijgen , maar toen er een kopgroep van een man of 8 weg was besloot ikzelf om ernaar toe te fietsen , ik kreeg Jorg Claes mee als goeie metgezel en goed 1 ronde later konden we dan eindelijk vanvoor aansluiten .

Jammer genoeg was deze groep niet sterk genoeg en zo kwam het terug samen , er volgde nog een tal van aanvallen en ofwel Fabio of ikzelf probeerde mee te springen .

Ergens half de koers was er een 2tal die door vervelend afstoppingswerk een groot gat kregen , Fabio en ik zelf probeerde het tempo op te krikken maar er was nooit een goeie samenwerking met de rest van het peloton .

op 3 ronden van het einde kon ikzelf toch samen met 6 man weg geraken uit het peloton op zoek naar de koplopers , we kwamen nog op 10sec maar uiteindelijk moest ikzelf sprinten voor het eremetaal , ik werd 5de .

Fabio zat ingesloten toen de juiste ontsnapping viel op de smalle straten en toen hij de achtervolging inzette en om bij mijn groep aan te sluiten was het gat net te groot , hij kon wel nog 2 ronden voor het peloton rijden en zo nog mooi 9de worden .

Bedankt aan de talrijke opgekomen supporters , rijden met een fanclub is altijd speciaal .

Hieronder de Video beelden van de laatste ronde .

Volgende week het Belgisch kampioenschap , we gaan ervoor !

bottom of page