Winst bij de elite in Heusden-Zolder

June 24, 2018

 

Vandaag hadden we gekozen voor de koers in Heusden-zolder , kortbij en zonder druk bij de elite een koerske rijden . 

Het parkoer was best lastig met meerdere bochten en stukje omhoog op 1km voor de finish . 

In de eerste wedstrijdhelft besloot ik om me niet van voor te begeven , op begin heeft iedereen nog snelle benen en besloot om mijn aanvallen later in de wedstrijd te plaatsen . 

Fabio reed attent van voor hij wilde niet dat er een grotere groep zonder hem zou vertrekken . 

 

Na een 35km wedstrijd zag ik een kans , 2 sterke renners waren voorop en ik besliste om samen met Fabio de aanval in te zetten , we kregen 2 man mee en konden zo het peloton in stukken krijgen  en vooraan aansluiten . Nog enkel sterke renners konden de oversteek maken ,  een tijdje later was de kopgroep tot stand gekomen , het peloton verloor ronde per ronde , en de winnaar zat van voor in de 20 man sterke kopgroep .

 

De groep was groot en er werd wel gedraaid vooraan maar toch waren er renners die zich vooral achteraan hielden , was dit omdat ze niet beter konden of omdat ze nog een aanval in petto hadden . 

 

Na een 80km voelde ik me nog goed en probeerde ik als eerste enkel kleine aanvallen , maar de groep had precies geen zin om hierin mee te doen ,  wouden ze allemaal samen in groep naar de meet gaan ? 

Ik dacht het is niet lang meer we hadden al bijna 2u , en probeerde telkens kleine ontsnappingen , tot ik gezien had dat er nog pak ronden te rijden waren ,  ipv 90km moesten we er uiteindelijk 107 doen . 

 

Op 4ronde van het einde begon de echte finale , het tempo ging een stuk omhoog en het was alle zijlen bijzetten om met alle ontsnappingen mee te zijn  . 

Het verliep goed , zowel Fabio als ikzelf  deden actief mee tot ik in de voorlaatste ronden op de klim het moeilijk had ,  Fabio zat wel vanvoor , hij had goeie benen en kon actief vanvoor blijven . 

 

In de laatste ronde konden 2 renners ontsnappen en  ik zag dat Fabio nog over had , ik reed van achteraan de groep naar voor en kon zo met mijn laatste krachten mijn broertje meepakken in de achtervolging op de 2 leiders .  Op de klim was mijn kaars uit en ik kon dan ook pas als 15de eindigen . 

 

Maar Fabio kon zich naar voor vechten , en op 500m van de finish was de kopgroep 4man met op enkele meters de achtervolgers .

De laatste bocht was op 250 meter en Fabio zat in 2 de positie ,  de renner voor hem hield zijn benen stil maar de 3de man begon zijn aanval van ver , Fabio kon zich in wiel plaatsen en met zijn laatste krachten op 50m van de streep zijn eerste overwinning bij de elite pakken .

 

 

HBVL

 

 

Het Nieuwsblad

 

 

Video van in de wedstrijd , de kopgroep tot stand brengen , 

geen beelden van finale , omdat batterij plat was . 

 

 

 

 

 

 

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now