Fabio WINT in Donceel .

March 9, 2019

 

Na de euforie van vorige week ging het in de week wat minder met de benen , was het decompressie of gewoon de wedstrijden nog niet gewoon? Geen idee, maar vandaag stond toch weer een nieuwe koers op het programma . 

Al dadelijk bij de verkenning was het duidelijk dat er heel veel wind stond op de omloop die volledig open in de weides plaatsvond . 

Er stond extra volk aan de start en dus ging het deze keer zeker niet gemakkelijker worden . 

 

Zoals voorspeld ging het al van bij de start hard , hier werden geen cadeaus uitgedeeld.  Was je niet vanvoor mee dan geraakte je achterop en van terugkomen was geen sprake en zo werd het een ware afvalrace . 

 

Al redelijk vroeg gingen Fabio en ikzelf in de aanval, we waren met 4: Jorg en een Luxemburger waren mee maar 10 min later  kwam het terug samen zodat we terug met 13 waren.

Een paar ronden later was er opnieuw een schifting ,ikzelf zat bij de eerste 5 en Fabio kon de sprong iets later nog naar voor maken .  

We dachten dat we met 6 weg waren maar plotseling was het Kevin die nog de sprong naar voor had gemaakt solo ( best sterk ) .

 

De laatste 5 ronden was het dan met 7 ronddraaien ,  er waren wel 2 onbekende bij vanvoor en later bleek het om best sterke renners te gaan  bv Boris Dron een ex prof renner . 

 

De finale begon in de laatste 2 ronden met wat aanvalsprikken maar het was op 1,5 ronden van het einde dat er 1 renner solo vandoor ging , een zwart truitje en zelf nog nooit gezien ( Boris Dron )  . 

hij pakte redelijk wat voorsprong en ikzelf probeerde zoveel mogelijk de groep aan het draaien te houden met wat extra kopwerk . 

In de laatste stroken wind tegen moest ik meer kopwerk doen dan ikzelf wou maar als we de aanvaller nog wilden terugzien moest ik uit mijn pijp komen ,  we kwamen maar beetje bij beetje dichter .

Het zat er nog steeds in, en voor het opdraaien van de wind tegen was het aan Fabio , hij twijfelde niet en ging vol voor winst , ik de laatste 500m kon hij vooraan aansluiten en met een snelheid boven de 75 per uur kon hij de sprint winnen !  

Ikzelf kon nog net mijn wagentje aanhangen en in de laatste meters naar een 4de plaats rijden . 

 

Wat een topwedstrijd weer ,  we zijn sterk begonnen aan het seizoen en dit smaakt enkel nog naar meer .

 

 

 

 

 

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now