Knallen in Kortessem

May 1, 2019

 

 

1Mei , een dagje niet werken dus dat betekent koersen . 

Na de zondag was het nu de beurt aan kortessem , een Elite zc koers met 100 vertrekkers . 

Het was mooi weer en echt veel wind stond er niet .

 

Zowel Fabio als Carlo hadden er zin in , zeker omdat er supporters langs de kant stonden en de Form echt wel goed zit . 

 

Het is altijd anders bij de elite dan bij de masters ,  er word bij de 2 reeksen hard gereden , maar telkens als je denkt dat er een groepje weg is of als er iets gebeurt , word het toch altijd terug dichtgereden , en zo was de koers gedurende 2u30 ,  45,4km/h gemiddeld , er zijn gewoon meer mensen die het verschil kunnen maken en zo is het dan ook moeilijker om het verschil te maken . Fabio zat net als zondag vooraan in de strijd , hij wou absoluut mee met de ontsnapping , dit lukte vaak maar hij werd toch telkens bijgehaald . 


Carlo voelde zich ook goed en ook hij probeerde zo af en toe eens mee te springen , maar op 3 ronden van het einde maakte hij een fout door solo een kloof te willen dichten op een grotere groep , hierdoor verspeelde hij een mooie ereplaats toen er op 1 ronde van het einde een groep van 22 wegreed en hij te ver vanachter was gepositioneerd .

Hij kon nog 38 ste eindigen op de 100 iets waar hij achteraf toch tevreden mee is . 

 

Fabio zat in de laatste 2 ronde te ver vanachter , maar het was Carlo die zijn broertje terug naar voor bracht , en nog geen 10sec later ging hij ervandoor met 3 metgezellen ,   het was een select groepje van 4 toppers die in de laatste ronde een 10sec voor hadden . 
Fabio probeerde het tempo telkens te verhogen , maar dit was niet genoeg om voor te blijven , en zo werd het een sprint met 22man voor de zegen , Fabio voelde zich goed maar de echte sprint benen had hij niet meer en eindigde zo op een 8ste plaats . 

 

Met zeer goed gevoel en toffe wedstrijd kunnen we deze woensdag afsluiten , morgen back to real life , en terug 2 dagen int fabriek  tot er zaterdag een nieuwe koers gepland staat in Putte . 

 

 

 Video beelden van de wedstrijd hieronder . 

 

 

 

 

 

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now