3de in Putte

May 4, 2019

 

 

Een koude sobere 4mei ,  8graden wat wind en zo nu en dan een hagelbui .
Maar toch stonden we aan de start van de liefhebberskoers in Putte , 90km moest er gereden worden op een volledig vlak parkoer .

 

15ronden stonden er op het programma en in de 2de ronde schoven zowel Fabio als ikzelf al naar voor .

Ik trok al in de aanval en wou zo de koers al hard maken , Fabio zat ook mooi vooraan en toen ikzelf met 5 andere het hazenpad nam dacht Fabio dat het wat vroeg was om al weg te rijden , natuurlijk was dit niet het geval en zo kon ik samen de hele koers met 6 koplopers afwerken . 

 

De voorsprong liep uit tot 50sec en de samenwerken was wel ok van voor  .

Fabio zat gevangen in het peloton , kopwerk doen en zijn broer terug bijhalen was geen optie en  alleen zo een groot gat dichtrijden was onbegonnen werk op deze omloop . 

 

 

Hij probeerde wel eens met een klein groepje maar de verstandhouding was nooit goed en hij zou dus voor een peloton sprint moeten gaan voor een 7de plaats .

 

Ik zat de hele wedstrijd vooraan en toen de voorsprong van 45 naar 25sec was gezakt in de laatste 3 ronden moest het tempo van voor terug omhoog . 
Hierdoor kwamen de aanvallen pas in de laatste ronde ,  ik wist dat ik niemand mocht laten wegrijden en reageerde telkens op tijd om alles samen te houden , dit lukte en het zou dus een sprint worden , 

Hier liet ik me verrassen en ging te laat achter de latere winnaar aan en zat zo vol in de wind , kristof zat hierdoor mooi in mijn wiel en kon er nog over komen met een 3de plaats als eindresultaat .

 

 Fabio remonteerde iedereen en kon zo de sprint winnen van het peloton en werd 7de . 

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now