granfondo espacecycles

May 12, 2019

Een granfondo , weer een nieuw wedstrijdconcept dat we nog niet eerder gedaan hadden . 

In voorbereiding van de Granfondo Schleck over 2 weken hadden we dit weekend voor de wedstrijd in luxemburg "Etalle" gekozen , een wedstrijd van 165 km over een pittig parcours

 

 

 

 

Met 230 vertrekkers stonden we aan de start en het was best fris om 9u aan de start , maar het zonnetje was aanwezig en met een goeie conditie willen Fabio en ikzelf er altijd iets moois van maken .

 

De omloop was 1 grote ronde door Belgisch Luxemburg met als resultaat niet altijd het beste wegdek , maar we probeerden ons toch redelijk van voor te houden om zo de mogelijke valpartijen te beperken . 

De eerste 60 km gingen vrij goed voorbij en er waren wel degelijk aanvallen, toch had ik niet het gevoel dat de wedstrijd al vroegtijdig in zijn plooi zou vallen en zo zou de eerste schifting gebeuren rond km 75 , het peloton werd in 3 stukken getrokken en ikzelf zat veel te ver en moest er echt alles aan doen om toch nog mee te zijn met de beste groep , dit lukte maar koste mij al aardig wat krachten . 

 

Hierna waren het de betere renners die de wedstrijd hard maakten en was het vooral de snel op elkaar volgende klimmen overleven .

Na 110km was de kopgroep opnieuw in 2 stukken en ikzelf probeerde voor Fabio alles terug samen te brengen . 

Fabio zijn benen waren nog goed maar hij wist niet goed wat het parcours nog in petto had en ook door de lange wedstrijdduur 4u20 moest hij dringend naar de kleine wc . 

Hierdoor ontsnapte er 5 renners en zaten wij beide in een verloren positie , doordat het tempo er wat uit was besliste Fabio na een tijdje zelf om het tempo op te trekken , de adrenaline was terug en Fabio onder stoom zorgde ervoor dat het tempo terug omhoog ging , ikzelf had een mindere periode en zat achterin de groep van de laatste  overgebleven 20 renners .

 

Toen ik net voor de voorlaatste lange klim Fabio op het vlakke lanceerde ging hij er op de klim solo vandoor voor de laatste 10 km , 

zo geraakte hij nog tot op 15 sec van de latere winnaar Kristof Houben  maar moest hij met een 5de plaats tevreden zijn . 

Ikzelf probeerde de sprint van ver in te zetten en hierdoor werd ik net voor de streep nog net door een man of 5 gepasseerd en eindigde zo 13 de .

weer veel bijgeleerd , op naar volgende week ! 

 

 Video en sfeerbeelden  hieronder

 

 

 

 

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now