Fabio WINT Nessonvaux !

May 21, 2019

Foto = Laurent Hanlet Photography

 

 

 

Koers op een dinsdag, maar geen normale koers. De wedstrijd in Nessonvaux is iets speciaals.

Er zit in dit parcours een klim in van 10 min, en dat is voor Belgie toch wel iets unieks.

Dit jaar waren er 4 ronden geplant van 15km, dus 60km in totaal. Dit lijkt niet veel maar vanwege de hoogtemeters en het late startuur zeker genoeg om er iets moois van te maken.

  

Aan de start stonden zeer veel sterke renners dat ik echt moest nadenken wie er "niet" bij was.

Met als grote favorieten Kristof Houben en Rutger Wouters, maar zelf konden wij ons ook hierbij zetten na de prestaties van dit jaar.

Foto = Laurent Hanlet Photography

 

 

De eerste aanloopstrook naar de klim was het positie zoeken en we waren nog niet goed aan het klimmen en Rutger had zich al op kop gezet, hij zetten een verschroeiend tempo neer, en bleef zonder omkijken de volle 10min omhoog beuken.

De eerste klim was daardoor natuurlijk super snel, en met wattages van 7min aan 500w, was het voor iedereen pitsen om te volgen. Buiten Kristof en Fabio dan, zij waren telkens op de 4 klimmen de beste in koers en konden elke ronde bergop het verschil maken.

Maar omdat in de achtervolgende groep goed werd samengewerkt kwam alles telkens terug samen tot een kopgroep van een man of 20. 

 

Ook op de laatste de klim kon Fabio samen met Kristof opnieuw wegrijden en ze kregen net voor de afdaling het gezelschap van Rutger. Met 3 man voor de rest met een kleine voorsprong. In de groep daarachter zaten ze echter niet stil en de volle afdaling bleven ze vol geven om het gat te dichten en dit lukte net, hierdoor zaten er nog 12 man vooraan om de wedstrijd te winnen.

 

Fabio koos, bij het beneden komen van de laatste afdaling, solo het hazenpad. Iedereen keek ernaar maar niemand wou of kon hem volgen. Toen er aanvallen kwamen sprong ik op het wiel om af te stoppen, en zo kon Fabio deze mooie wedstrijd winnen!

Ikzelf voelde me nog goed en probeerde de sprint nog voor de 2de plaats te winnen maar schatte de aankomststreep te vroeg in en zat hierdoor van te ver op kop en werd zo 6de. 

 

 

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now