Fabio Wint alpe d'huez in Grace-Hollonge

August 6, 2019

 

 

 

 

 

Fabio pakt de zegen op het moordende klim parcours in Luik .

 

Na 18 ronden met een totaal van 1500HM was het Fabio is na 2u de armen in de lucht mocht steken . 

 

Carlo was na 1u koers nog mooi mee in de kopgroep , zijn sterkste deel van de wedstrijd moest nog beginnen toen hij jammer genoeg lek reed . 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De koers in Grace-Hollonge mochten we echt niet missen , het zou de 3 de koers zijn op 3 dagen maar zelfs s'avonds na een werkdag was het dit wel waard .

De omloop is iets speciaals , 18keer een beklimming van 4min omhoog op volle snelheid met hierna een afdaling recht omlaag met snelheden van 80 per uur . 

Het is eigenlijk gekkenwerk zeker omdat er zo hard gereden word dat het meer een mentale kwestie is dan een fysieke .

 

De lichtgewichten proberen al van in ronde 1 het tempo zo hoog mogelijk te maken zodat er nog voor half koers enkel de allerbeste overblijven . Ikzelf zit op overlevingsmodulus op deze omloop met mijn 82kg is dit echt op de macht klimmen en zorgen dat ik mee ben vooraan . 

Uit ervaring weet ik ook dat dit tempo geen 2u kan gefietst worden en dit was deze keer ook zo ,  ik moest natuurlijk mega diep gaan maar na 1u koers zat ik nog steeds bij de beste klimmers vooraan toen het tempo wat begon te stagneren .

 

Fabio voelde zich net als de vorige 2 dagen sterk maar ook hij is geen lichtgewicht ; 76kg en hij heeft kracht genoeg hiervoor enkel is het gewoon mega moeilijk om dit zoveel ronde achter elkaar opnieuw te doen .

 

Toen de wedstrijd meer naar de finale begon te lopen en de grote schifting gebeurd was was het wachten op de finale ronden , jammer genoeg reed ik lek en kon ik mijn sterke basis niet gebruiken . 

 

Fabio zelf probeerde alles toe te houden en zo weinig mogelijk krachten te verspelen tot de laatste beklimming .

Op de laatste helling was het niet de sterk rijdende Mosbeux of Defosse die de sterkste bleken maar wel een onbekende  Jurgen Wittemberg , een jonge gast die verdomd hard omhoog ging . 

Fabio probeerde hem af te schudden maar dit lukte niet op de klim ( 28gem op 1.6km klim tegen 5%) de 4 achtervolgers verloren 20sec . 

Toen moest het maar in de afdaling gebeuren , het was nek aan nek voor de begeerde overwinning maar het lukte .

De 15de zegen dit jaar voor team Porco . 

 

 

 

Please reload

Recent Posts

September 18, 2019

September 15, 2019

September 7, 2019

August 18, 2019

Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now