Opnieuw raak in Kotem !

August 13, 2019

Fabio wint de massasprint in Kotem.


Na een hele wedstrijd vol met aanvallen was het Carlo die een 4tal ronden samen met Joppe Penders voorop was.

Maar uiteindelijk kwam in de laatste 3 ronden alles opnieuw samen.

 

Carlo hield alles bijeen in de laatste ronde zodat Fabio het in een lange sprint super afmaakte.

Zege nummer 10 voor Fabio al dit jaar, Carlo zit op 6. 

---------------------------------------------------------------------------------------

 

Omdat Fabio na de wedstrijd in Luik (Grace-Hollogne) de druk om nog eens te winnen weg had gefietst, konden we samen ontspannen aan de start staan op de elite koers in Kotem.

Deze omloop is volledig vlak, iets dat we toch niet zo vaak tegenkomen op een jaar, en door de hoge snelheden is het echt moeilijk om het verschil te maken. 

Het hoofddoel in deze wedstrijd was mee zijn met alle belangrijke aanvallen, ook al omdat we in Spurk en Halen verrast waren door de vroege ontsnapping die tot het einde droegen.

 

In de wedstrijd was het weer gelijk gewoonlijk, ontsnappingen maar telkens komt het toch terug samen, niemand wil de slag missen en als je je wat verstopt in het peloton is het toch wel makkelijk om een gaatje terug te dichten maar kom je vooraan dan is het tegen een gem. van 46km/h best afzien.

 

Er kon nooit een groep langer dan 1 ronde vooruitrijden op 1 renner na, deze jonge Nederlander bleef lange tijd solo 30sec voor het peloton rijden, mega sterk nummer maar alleen is het op een wedstrijd van 100km zo goed als niet haalbaar en ook hij werd teruggegrepen op 8ronden van het einde. 

 

Iets later was er dan toch een ontsnapping van betekenis, 3 renners, plaatselijke renner Joppe Penders, Stijn en natuurlijk Carlo. Even leek het erop dat dit wel eens zou kunnen lukken maar het achtervolgende peloton liet niet begaan. 4 ronden konden ze vooruitrijden maar met nog 3 ronden te gaan zou het dan toch een massasprint gaan worden. 

Omdat Carlo zijn kans al gekregen had was het deze keer vol voor Fabio, hij zorgde ervoor in de laatste 2 ronden dat er geen enkele renner te ver kon wegrijden zodat het beslist zou worden in een sprint. 

 

Er stond deze keer geen maat op Fabio, hij zette aan op 300m van de streep, nam 2 lengtes en kon zo deze super mooie koers kort bij thuis in de wacht slepen. 

Dit alles is natuurlijk super met de supporters die waren opgekomen ondanks het regenweer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now