Zolder en Iddergem

July 12, 2020

Vrijdag was er weer een wedstrijd in Zolder op het circuit , Fabio en ikzelf stonden met veel ambitie aan de start , we voelen ons goed , ook al hadden we nog moeten werken , dit zou ons geen parten spelen in de latere wedstrijd .

Er stonde zoveel renners aan de start dat het tempo dadelijk mega snel was , 47 per uur  en dit zou later in de 120km wedstrijd ook niet meer zakken . 

Omdat vorige week een groep van 16 was ontsnapt in de 2de ronde was het nu attent meespringen , ikzelf had moeite met de wedstrijd , veel volk rond mij en hoge snelheden zijn niet mijn specialiteit , maar Fabio die vloog , hij was zeer attent voorin en spong geregeld mee met aanvallen .

Jammer genoeg was er geen ontsnappen aan , ik denk niet dat 1 aanval langer dan een ronde standhield en tegen het einde van de wedstrijd na 120km zou er gespurt worden voor de overwinning . 
Ikzelf had hier de benen niet meer voor , het altijd vlijmscherp optrekken en de 2 mini heuveltjes hakken er in . ik eindigde gewoon in peloton zonder problemen .

Fabio voelde zich heel goed tot 2u10 wedstrijd , maar toen was het beste er ook af en hij beslisten dan ook om niet mee te sprinten en zich wat te sparen voor zondag . 

 

 

 

 

 

 


Zondag was het dan in Iddergem te doen ,  kort bij Aalst niet bij de deur maar de benen waren verrassend nog goed en ook hier wouden wij onze kwaliteiten tonen . 
Ook al stonden we vooraan aan de start , de omloop was echt om te wenen , bochten ;super smal en een slechte wegdek bepaalde vooral het wedstrijdverloop . 

Ikzelf geraakte gewoonweg niet naar voor , het was echt dweilen met de kraan open en begon me behoorlijk te frustreren , het duurde 1 u voor ik vooraan geraakte en besloot dan maar om in de aanval te gaan samen met Fabio reden we 1 ronde op kop maar met 2man was het vooral frustratie wegtrappen aangezien er al een groep van 11 was ontsnapt in de beginfase .

Fabio ondervond hetzelfde probleem, maar naarmate de wedstrijd verliep sneuvelde de ene na de andere renner , met in totaal 90 opgevers begonnen we meer plaats te krijgen en in de finale kon Fabio toch uit peloton wegraken met enkele renners en eindigde nog knap 16de .

Ikzelf ontsnapte ook nog in de laatste kilometer uit het peloton en eindigde 27ste .

 

De uitslagen zijn zeker niet wat we ervan hadden gedacht maar de omstandigheden zijn ook nog niet in ons voordeel geweest , en we weten dat in de volgdende wedstrijdne er zeker nog een prijs te behalen valt .

 

video op fb 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now