2de in Zutendaal ! #Broers Porco

Zutendaal , eindelijk een koers dicht bij thuis , en niet zomaar een wedstrijd .

135man aan de start met vele toppers zou dit geen lachertje worden .

In de eerste 2 ronden was het Carlo die al dadelijk probeerde om een kloof te slaan maar het peloton liet natuurlijk niet begaan en toen Fabio een bommetje gooide in ronde 3 van de 18 was de koers echt begonnen . Hij kreeg al snel 2 sterke mannen voorop erbij met Vince Gerits en Marien Daan , 1 ronde later was het Daan stevens die als enige nog de oversteek kon maken van uit het peloton en zo waren de 4 sterke vogels gaan vliegen .De Samenwerking was uitstekend en dit moest natuurlijk want er stond een stevige wind die zorgde voor een zware koers .

Carlo zat goed vooraan in het peloton , eerst dacht hij zich wat te verschuilen en rekenen op goeie finale maar hij kon het niet laten en probeerde vooraan de aanvallen teniet te doen en stiekem het tempo wat te breken van het grote peloton .

Aanvankelijk lukte dit aardig , de voorsprong liep gestaagd op naar 1min45 en voor de koplopers zag het er echt goed uit .In het peloton waren er vele aanvallen maar met zoveel goed volk was er geen ontkomen meer aan , en eigenlijk was iedereen aant wachten op zegenkoning Rutger Wouters die zich tot 2u koers gedeisd hield .

Toen deze zijn duivels ontbond ging het mega rap in het peloton en de voorsprong zakte gestaag naar 25sec in de laatste 10km . Even leek een totale samensmelting te ontstaan maar gelukkig bleef de kopgroep mooi ronddraaien zonder gepoker en zo zou de latere winnaar toch uit de kopgroep met 4 komen . In de laatste ronde leek alles op een sprint uit te draaien , de benen waren bij iedereen op en het zou van details gaan afhangen wie de zegen ging nemen, met Daan Marien zat er een continentale renner van Trek baloise erbij vooraan maar toch had Fabio het meeste schrik van de 2 sprinters die erbij zaten , Vince en Stevens die dit jaar in super vorm zit en al 3 elite koersen kon winnen !

In de laatste klim zat Fabio jammer genoeg op kop en eenmaal van voor geraak je van deze klote positie niet meer af maar hij vertrouwde op zijn uitstekende vorm en ging ervoor .

Toen Stevens binnendoor in de bocht wou komen was Fabio even zijn concentratie kwijt en liet dit natuurlijk niet gebeuren maar hierdoor wachtte hij te lang en Vince zette eerst zijn sprint in en kon dit tot net op de streep houden met een half wiel .

Een 2de plaatst werd het , super maar toch ook zo bitter , zeker als je ziet hoeveel supporters er speciaal voor hem afgezakt waren om deze mooie wedstrijd te bewonderen .

Carlo deed niet mee in de massasprint , hij zat te ver voor de ereplaatsen en de benen waren moegestreden na toch wel een zeer mooie koers/dagje hij eindigde hierdoor gewoon in het overgebleven pak rond plaat 40 .