Bam Bam 1 & 2 in RHISNES

Eindelijk was het zover , de eerste koers liet dit jaar super lang op zich wachten , ook al verliepen de trainingen goed en enkele piraten oefenkoersen hielden ons wat bezig , voor het echte werk wil je het uiteindelijk doen .

Fabio moest gelijk de meeste renners nog werken en de warmte is meestal niet in ons voordeel toch waren we gebrand om ons al dadelijk te laten zien in onze nieuwe groen-wit kleuren .

Omdat het weekend nog zeer zwaar was waren de benen op begin best nog stroef maar uit ervaring we weten dat na paar ronden dit wel beter verloopt .

In de beginfase hielde we ons rustig , door het warme weer was het wat dozeren geblazen , ook moest Fabio wat wennen aan het drukke peloton . We zorgde dat er geen belangrijke namen of groepjes konden wegrijden en toen na 20min Fabio en ikzelf meesprongen met 2 aanvallen was het al duidelijk dat op deze zware warme omloop de betere naar voren zouden komen .

Het peloton kon eerst nog alles terug laten samenlopen maar toen Fabio met Steve Guillaume het hazenpad kozen leek de juiste aanval ingezet .


Carlo zat een beetje gevangen in de ploegentactiek en probeerde het peloton wat toe te houden zodat Fabio vrij spel had , Toen er na een hoog tempo een stevige aanval was vanuit het peloton kon hij me schuiven en even later zelfs solo de oversteek maken naar de kopgroep .


4 renners vooraan was ideaal ,

Het was vooral Fabio die als brommer speelde in de kopgroep .

Onderweg speelde we nog 1 renner kwijt en zo zou de finale betwist worden met 3 .


Steve is een rappe man en hij had veel achterin gezeten en ons het tempo laten maken , we wisten dus niet goed hoe sterk of fris hij zou zijn in die laatste ronden .

Fabio nam

de eerste aanval voor zijn rekening , Steve bleef even hangen op 20m maar moest daarna stapsgewijs Fabio verder weg laten rijden . Carlo zat in een zeten en toen 3min later hij demarreerde was er geen antwoord , hij reed makkelijk tot bij Fabio om zo samen de laatste 2 ronden samen solo af te werken .

1 en 2 in de eerste Ecw koers , de leiderstrui van het woensdagavond classement !


Zaterdag staat de volgende koers alweer op het programma , in Donceel . Full gaas .