Belgisch Kampioen in Bekkevoort


Het Bk dit jaar vond plaats in Bekkevoort . Een super lastig rondje ook wel ronde van Vlaanderen genoemd .

We moesten 9 ronden afleggen goed voor 102km , met telkens 1 zware kasseistrook oplopend en een

steile puist van 15% en natuurlijk niet te vergeten een golvende omloop met een stevige wind .


Er waren vandaag 2 reeksen , - en + 35 , Fabio en mezelf zaten in de +35j , ja we zijn al oud aant worden maar eigenlijk is er tussen deze reeksen niet veel verschil op het aantal deelnemers na .Wij mochten eerst van start en 1min later was reeks 2 .

Het tempo lag niet echt hoog op begin , veel wind en lange wedstrijd is dit normaal ;maar toen het al vroeg in de wedstrijd begon te regenen besloten Fabio en mezelf om al goed de gas open te draaien .

Op de kasseien reden we weg als duo en reden een strak tempo met in ons achterhoofd dat er wel eens renners zouden kunnen aansluiten van de andere reeks die met 3x aantal starters waren .even later was het zover , eerst John een goeie vriend van ons en GREGOIRE Simon .

Met 4 renners draaide het zeer goed en we konden een strak tempo blijven rijden .

De 2 lastige stukken de klim en kasseien waren echt doseren en op de limiet voor mij maar gelukkig kon ik op Fabio rekenen om me mooi mee te nemen .

Het bleef heel de wedstrijd spannend , bij start finish was onze voorsprong 40-45 sec maar aan de andere kant van de omloop boven op de klim telkens maar 25-30s .

Dit zorgde er de hele wedstrijd voor dat we moesten blijven knokken voor de winst .

In de laatste 2 ronden hadden we met John afgesproken om hem wat te helpen , voor ons was dit geen nadeel en waarom zouden we hem dit niet gunnen .

Zo konden we Simon er afrijden op de kasseien , in de laatste 3km deed Fabio een stevige versnelling en John en mezelf hadden hier niet echt een antwoord op , zo won hij de wedstrijd en kan zo hele jaar weeral met die super mooie trui rondrijden , ikzelf super tevreden met het zilver !


Team Porco doet het toch maar weer en we waren niet alleen , we hadden echt een hele grote groep supporters langs de zijlijn en dit deed enorm deugt !

Merci iedereen en op naar de volgende koersen .