Bertem, Alken en het BK in Lokeren.

Na de wedstrijd in Nieuwrode hadden we al onze zinnen gezet op het Bk in Lokeren .

De laatste trainingen verliepen goed maar op de donderdag in Bertem zaten we de 2de ronde al in een valpartij.

Toen er plotseling een paard de weg opliep werd Carlo geraakt en Fabio lang opgehouden zodat deze verre verplaatsing voor niks werd .


De zondag in Alken was hierdoor enkel Fabio aan de start , Carlo zat met een arm blessure en hoopte toen nog op een mirakel om op het bk te kunnen starten een week later .

Fabio hield zich in Alken vooral achterin , hij had voor 1 keer eens gegokt op de laatste ronden .

Het tempo was 3km/h hoger dan de vorige 5jaar in Alken en dit zorgde uiteindelijk toch ook op een massasprint .

Maar Fabio kreeg in de laatste ronde geen kans om een aanval op te zetten en rolde gewoon in het peloton binnen . Jammer maar de piek zou een week later moeten komen .

Het BK dan , maanden hadden we ons hier op voorbereid en hier zou onze hoogdag moeten zijn .

Helaas loop het niet altijd gelijk we willen , Carlo stond wel aan de start en kon gelukkig zonder veel pijn zijn wedstrijd afwerken , maar door de slechte voorbereiding waren de benen gewoon niet goed genoeg . Hij eindigde als 77 van de 143renners .

Fabio zijn knal kwam er niet , hij probeerde zijn wedstrijd goed in te delen , 144km zijn best lang en met 2.5km kasseien per ronde was het vooral doseren . toen hij de voorlaatste ronde zijn stempel op de wedstrijd wou drukken geraakte hij niet los van het peloton en toen de kopgroep van 10renners die al eerder weggereden waren niet bijgehaald werden werd er in het peloton voor plaats 11 gesprint , het was te gevaarlijk om mee te doen voor een verre ereplaats .

De laatste 3weken waren echt moeilijk , onze piek was wat weg .

Het lijkt vreemd omdat het jaar best kort was door corona , maar anderzijds was Fabio in maart al top in Zepperen waar hij won , en dit was 8maanden terug .

De vele zware Elite wedstrijden kort na mekaar waren zwaar , en gelukkig hebben we nu eindelijk wat rust .


This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now