De dubbel in Tongeren 1.12C elitezc

De broers Porco doen het opnieuw !


In een zeer zware wedstrijd in Mal-Tongeren bij de elite zondercontract was niet enkel warm ook de omloop was met 1000hm pittig .

Al van in de start was dit toch een andere koers dan de afgelopen weken , door de hoge temperatuur was iedereen voorzichtig op begin om zich niet op te blazen en hierdoor leek de koers lange tijd gesloten .

Maar toen eenmaal Timo en Fabio zich met de debatten mengde waren er best veel kleine aanvallen .

De bekende namen zaten telkens mee vooraan gelijk Vinny ,John en Timo Maar ook beide broers waren attent voorin . telkens waren er andere renners die de gaten dichte of mee ontsnappingen opzetten net als 3 Oekraïners die best sterk reden .

Maar eenmaal half koers was het eerst een groep van een man of 10 die weg kon rijden van het peloton om een definitieve kloof te slaan .

Maar Timo Stevens wou meer afscheiding en toen hij de gas open trok was het enkel John en de beide broers die mee konden .

Zo was er in de laatste 6ronden 4man die voor de zegen zouden strijden .

Omdat John het gat had moeten dichten op de 3 vooraan had hij een moeilijk moment op 4ronde van het einde , en Timo wou dit blijkbaar afstraffen en ging er tot 3x solo vandoor .

Carlo en Fabio beslisten om niet te panikeren en een strak tempo te rijden ( het was echt warm en krampen staan dan snel om de hoek . Ze hadden alles toch onder controle en toen Fabio zijn definitieve aanval plaatste was het Timo die net niet tot op het wiel geraakte , Carlo zag dit en kon van achteruit naar zijn broertje springen om zo de laatste 2 ronden als team aan te vatten en een mooie 1 en 2 naar huis te nemen !