Eindigen in Schoonheid ! opnieuw winst !

Het laatste weekend kon niet mooier eindigen dan deze rittenkoers in Haspengouw .

Het was misschien maar een 2daagste maar al bij al toch zwaar genoeg .


De zondag was er natuurlijk motivatie bij de 2 broers , de winst van zaterdag zat nog in het hoofd en het was om half 11 mss nog wat koud het was toch mooi droog .

De proloog van maar 4km stond er op het programma , starten om de 30sec en dan 6min vol gas op een toch wel niet te onderschatten tocht .

Zowel Carlo als Fabio reden een knappe wedstrijd met een 1ste en 3de plaats tot gevolg . Voor Fabio was dit misschien niet echt een verrassing al moet hij het toch maar klaarspelen telkens .

En Carlo had hierop echt zijn zinnen gezet , hij wou toch wel eens weten hoe rap hij was tegenover toppers als John , Timo of Marc , en het was enkel Beer Jef die voor hem kon eindigen .


Namiddag was het dan de afsluitende wegrit in Zepperen .

Fabio had de leiderstrui afgenomen van Carlo en startte int Rose , en Vol motivatie toch wel omdat er langs de kant talrijke supporters waren opgedaagd !De Wedstrijd was echt weer helemaal gesloten , het was drummen in de bergop , zeer smal en er werd echt in teamverband aangevallen en afgestopt .

Heel de koers moesten ze dus aan de bak om ofwel mee te zijn in de ontsnappingen of gaten terug toe te rijden .Toen de broers zelf voor een aanval kozen maar even later teruggegrepen werden was het even tijd om wat te drinken en een gelleke , maar ja dan rijd er natuurlijk de ontsnapping van de dag weg met 2 toppers als Marc en Kurt .

Wij dachten dat er nu ook wel door teams gereden ging worden maar het gat werd als maar groter tot 1min , en met nog 5ronden te rijden bijna een onbegonnen zaak .Toen Fabio boos naar Carlo keek was de jacht begonnen op de koplopers , de gas vol open en blijven beuken in het peloton om toch maar van de achterstand af te knabbelen .

Even leek het niet te lukken maar toen op 2 ronde van het einde het tempo wat moest zakken vooraan , kwamen ze als maar dichterbij en in de laatste klim kwam alles terug samen .Carlo Moe gestreden reed nog binnen zonder tijdsverlies om zo nog verrassend 8ste over de meet te bollen en in het algemene klassement mooi zijn 2de plaats met ruime voorsprong kon behouden .
Fabio moest het dan afmaken in de finale , hij glipte mee in een groepje van 8 en net toe het peloton terug aansloot viel hij genadeloos aan op 1.5km van het einde .

Hij kreeg 2 man mee waar hij in de sprint mee afrekende en zo de zegen mee naar Genk kon nemen .

Het peloton zat op zijn hielen maar sterke John geraakte in de ultieme sprint niet meer bij Fabio en eindigde 3de .