top of page

EK in Sint-Amands gefixt .

Het was een mooie zondag , en Carlo had zin om te koersen . Een grote zware koers was niet aan de orde aangezien hij pas 2 zware gravelkoersen afgewerkt had . Fabio zou er niet bijzijn , een communiefeestje mag ook wel eens .


Veel starters waren er niet , maar best wel aan aantal sterke renners . De organisatie was top , met een selectief bochtig rondje en een mooie sfeer aan de finishlijn .

Carlo had dadelijk door dat hij attent voorin zou moeten koersen , en gelijk had hij , het waren Carrera Coppens en Michael Apers die er in de eerste ronde geen gras over lieten groeien .
Het hele peloton zat al helemaal op een lint en toen eindelijk het tempo wat leek te zakken sprongen er opnieuw renners ervandoor . Halverwege de 2de ronde was het Carlo die samen met Siemen Veldeman en Cederic Bauters met 3 een voorsprong van 20sec bij elkaar fietste .

Het tempo lag rond de 46km/h maar de voorsprong werd nooit groter dan 30sec .
In de achtergrond bleef de druk hoog en hierdoor was er nooit een tijd van rust vooraan .

In de laatste 3 ronde moest Cederic vooraan de rol lossen maar ook de veer van het peloton was gebroken . Carlo kon hierdoor samen met Siemen voorblijven en in de finale was het Carlo die de algemene winst kon bemachtigen .
Een mooie witte Europese Trui op het podium is altijd leuk als extra op een fijn koerske zonder druk .

Comments


bottom of page