top of page

Granfondo Schleck 2024

25mei 4u stond de wekker , met een ritje van 3u richting Luxemburg .

De vorm was goed , het weer mooi droog en de benen scherp waren beide broer klaar voor de granfondo van 155km en 2000hm .

De start was snel , de eerste echte klim begon na 9km en was dadelijk een muur omhoog . maar met wattages van 466w voor 5min waren we al goed wakker getrapt . hierna was het parcours een stuk lastiger dan andere jaren , het ging golvend op en neer met af een toe een klim van 4 a 5 min waar er vooraan echt door werd getrokken . De 2 klimgeiten Baiolet Nicolas die de grootste tegenstander van Carlo was bij de M2 en de Europees kampioen Kirchmair Stefan die Fabio tegen had lieten er geen gras over groeien , de klimmen vol omhoog , en telkens als Carlo of Fabio de aanval kozen werd er niet getwijfeld en er hard achter gekoerst .

Na een 50km koers was het weer van dat , de 3min eerder gestarte elite renners werden door onze groep masters bijgehaald en dit zorgt weer voor drukte , (wedstrijdbelangenvervalsing) .

Carlo en Fabio wisten vanaf nu dat het opletten geblazen was , de groep ging breken en spitsen maar wanneer dat was nog niet zeker . Op de klim na 70km zat Fabio nog vooraan mee , maar Carlo die een slakken afdaling genomen had had zich weer laten vangen en hierdoor zat hij in groep 2 . Fabio zat vooraan mee en was hierdoor zowiso 1 of 2de , maar na 100km moest hij toch de rol lossen op een mega stijl klimmetje , hierdoor zakte hij terug naar groep 2 waar ook nog Carlo reed .
Alles was nog niet verloren , er waren 23 renners voorop , maar slecht 2 masters dus het podium was nog steeds haalbaar . Na 155km was er een groepsprint naar de finish , met een man of 35 en 3 reeksen renners door elkaar was dit natuurlijk op een straat met wegenwerken geen sinikeur , maar toch kon Carlo naar een 3de plaats sprinten . Fabio zat ingsloten en werd 6de na 3u45min en 40,3gem .Tot de uitslag tevoorschijn kwa, de chiptijden klopte van geen meter , en zo werd Carlo 5de en Fabio 10de geplaatst , en renners achteraan in de groep mochten mee het podium op . Zo een grote organisatie maar een juiste uitslag opmaken was niet mogelijk blijkbaar, maar dit bij vele renners die meededen . De vorm was goed de wedstrijd zeer zwaar maar toch zeer tevreden over de Benen en vorm . Volgende keer nieuwe kans en op naar de volgende .

Comments


bottom of page