Limburgs kampioen in Zutendaal

De koers in Zutendaal .
Altijd een lastige koers , de omloop is pittig met 2 klimmetjes, en bij de elite word altijd rap gereden .

Maar vandaag was toch een speciale koers , omdat het provinciaal kampioenschap voor master en amateurs in deze wedstrijd werd verreden .


Al van in de start was het eigenlijk al een vreemde koers , er werd veel naar de Favorieten gekeken en dit zou toch ook wel het wedstrijd verloop dicteren .

De bekende namen zoals Brian die in Geetbets won of Ryan Cortjens de beloftevolle renner van Alpecin Fenix samen met Fabio en John die de Belgische trui dragen was er echt geen ontkomen aan , er werd dadelijk op het wiel gereden en hierdoor kreeg je aanvallen van uit de 2de rij .


Fabio probeerde wel en voelde zich best goed maar echt een kloof slaan was er niet bij .

Carlo had eens een aanval geprobeerd na 15min wedstrijd , maar hij trapte eigenlijk vrij vlug op zijn adem .

Eerst dacht hij dat zijn vorm wat minder was maar hij is al een oude man en die moeten er wat inkomen natuurlijk .Na 55km was er een aanval van BRESSELEERS JONAS en HEYNS NILS , Carlo zag dit gebeuren en sprong dadelijk mee op het wiel .

Deze 2 toprenners zouden voor een mooie ontsnapping kunnen zorgen en zoals gedacht draaide het uitstekend rond .

Ze trokken het gemiddelde dadelijk naar omhoog van 43.5 naar 44km/h en het gat op het peloton ging van 20sec naar 45.
Fabio zat in het peloton en reed wat gaten toe , zijn broer vooraan dus hij kon afwachtend rijden .

Hij werd 2de van de pelotonsprint en eindigde 16de algemeen en 2de op het PK .


Carlo zat vooraan en er werd onderweg niet 1keer aangevallen , het bleef mooi ronddraaien , Jonas was de motor op de rechte stukken , en Nils was bergop de klimgeit .

Carlo voelde langzaam ronde na ronde zijn benen leeglopen maar opgeven stond er niet bij , hij zou zijn huid duur verkopen.


Hij had gezien dat Jonas zijn bochten minder waren , hij probeerde hiervan te profiteren en deed zijn ultieme aanval in de laatste 800m bij de 2 bochten voor de finale .

Hij kon een gat van 50m slaan en even leek hij naar de winst toe te rijden , maar op het steilste stuk bergop was Nils in het voordeel en kreeg het gat toch terug dicht , ik de sprint was het net niet voor Carlo en eindigde zo toch nog mooi 2de .


Iets waar hij toch best trots op is , Zutendaal is geen gemakkelijke koers en op 10km van thuis doet dit toch deugt ook al opdat hij zo de Limburgse trui mee naar huis mag nemen en hij deze toch echt wel verdient heeft!video laatste 8min