Opnieuw in Zolder; Fabio word 4de !

Het weer is terug kouder maar de snelheid is niet echt lager, de wedstrijd in Zolder werd opnieuw afgesloten met 47.3km/h , maar dit keer met wel een top resultaat . De vorige keer dat we op Zolder waren was met de valpartij van Fabio , hierdoor hadden we onze goeie benen niet kunnen tonen maar dit zou deze keer anders zijn .

We hadden een stevige trainingsweek achter de rug maar ambitie was er zeker .

Ikzelf wou me laten zien in de wedstrijd , en ging in het eerste uur al mee met een mooie aanval , ik kreeg 6 goeie renners mee maar het peloton liet niet begaan , en zo werden we na 1u wedstrijd terug ingelopen .

Fabio en ikzelf hadden afgesproken deze keer dat we afzonderlijk zouden aanvallen en niet samen om zo de kant te vergroten dat er telkens min 1 van ons mee vooraan zat .

Deze tactiek lukte goed want in de 2de grote aanval van de dag zat Fabio mee mooi voorin . Het was een vrij grote groep en dan zie je het peloton fel panikeren , niemand wou deze slag missen en er werd echt lang zeker 45min gereden eer het peloton terug de aansluiting had . Fabio zat al die tijd goed vooraan en vlak wanneer de aansluiting plaatsvond kon hij de beslissende aanval van 19 renners volgen die achteraf voor de zegen zouden strijden .

Ikzelf probeerde af en toe met een kleine groep de oversteek te maken maar dit lukte telkens net niet . Wel kon ik in de laatste 2ronden met een man of 10 wegrijden van het peloton om zo 29ste te worden voor het grote pak . Fabio zat in een goeie positie en hij had best nog iets in zijn benen , maar er gebeuren verrassend weinig aanvallen in die laatste rondes , slechts 1 renner reed 2 ronde van het einde solo weg en eindigde 20sec voor de rest tegen 47per uur solo ?

In de laatste ronde was er een ultieme aanval van 2 renners met hierbij Vinny , Fabio twijfelde even en liet daarna toch begaan , ook al omdat Vinny een trainingsmaat van ons is en er 16andere in de groep zaten die dit gat maar moesten dichtrijden , dit gebeurde niet en Fabio zou hierdoor moeten sprinten voor een 4de plaats . Even zag het er minder goed uit op 1km van de streep , hij zat te ver , maar met een felle versnelling stoomde hij naar voor en pakte de laatste bocht als 1ste , eigenlijk is dit zeker niet de beste plaats om te zitten maar hij liet het niet aan zijn hart komen en gaf vol in de bocht , trok de klim vol omhoog tot hij plotseling Vinny voor zich zag , hij kwam korter en korter , maar strandde op 10m van podium als 4de .

Deze week nog hard trainen en dan alles op de laatste 3 weekends !This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now