Podium in het verre Deinze !


Omdat Fabio deze week enkele dagen aan zee zit met zijn familie had hij het idee om op woensdag avond een koers is oost Vlaanderen mee te pikken . Deinze is een vlakke omloop en s'avonds om 18u moesten 108km afgelegd worden .

Rond halverwege koers kon Fabio samen met Van Dyck Wesley en Vandenborre Mathias ontsnappen uit het peloton , niet veel later konden er 7 renners aansluiten zodat er een kopgroep van 10 renners voorop was ,de samenwerking was goed en zo kon Fabio meedoen voor de prijzen .

Er waren in de finale tal loze aanvallen maar niemand geraakte weg en even leek het een groepsprint te worden .

Maar dit was niet in Fabio zijn plan , door de kleine kinderkopjes in de laatste 200m wou hij liever de sprint vermeiden .

In de laatste kilometer deed hij zijn ultieme aanval ,hij fietste een 30m bij elkaar maar achter hem waren er 2 renners die onaf gesproken samen de handen in elkaar sloegen om zo het gat toe te rijden , dit leek eerst niet te lukken maar door het nat wegdek bouwde hij net iets te veel zekerheid in door af te remmen in de laatste bocht .

Echt pas in de laatste 50 meters kwamen er nog 2 renners over hem in volle sprint . belofte Joran Wyseure werd 2de en Mario Willems won de wedstrijd .

De zege was net niet maar zeker tevreden met een toch wel mooie 3de plaats .De vorm is nog steeds goed en zaterdag is het terug in eigen provincie koers in Bilzen (Spurk).