Rit 1 In Velm 1&2


De eerste wedstrijd van de ronde van Haspengouw is achter de rug .

85man stond aan de start en al van bij de start zag je al dat het een tactisch spel zou worden .

Zeer smalle stukken waar grotere teams de deur konden toe zetten .

Gelukkig waren Fabio zijn benen in orde en kon hij toch nog op tijd reageren anders waren in de eerste ronde al een man of 17 vliegen .


Vanaf ronde 2 was het eigenlijk een wedstrijd gelijk verwacht , vele sterke renners die proberen in een ontsnapping te geraken en zo naar winst te rijden , en ook de broers deden hier natuurlijk aan mee .

Na ongeveer een uur koers ging het tempo op de lange klim een paar keer serieus naar omhoog en toe wisten we al wie de favoriete renners zouden worden in deze zware koers .
John samen met Marc en Jef en zeker ook klimmers gelijk Christophe en Kurt en niet te vergeten Timo .

Het leek niet gemakkelijk te gaan worden .

Toen Fabio en ikzelf op een bepaald moment goed doortrokken hadden we een gaatje , maar toch kwam het weer samen en toen we op 5ronden van het einde kwamen was het Fabio die er solo vandoor ging .

Carlo zat ook vooraan en wilde graag mee maar wou ook niet zomaar achter zijn broer gaan .

Toen hij iets later de kans zag om solo de overstap te maken waren beide broers vertrokken , 10sec werden er 20 en Fabio brommerde lekker verder met zijn broer int wiel .
Toen de voorsprong bij het ingaan van de laatste ronde 30sec was was het wat doseren voor zondag en Carlo had net iets meer in de benen en won verrassend de sprint :p

Fabio pakte mooi de bergtrui mee en dit geeft goeie moed voor morgen waar eerst een Proloog van 4km geplant staat met om half 3 de koers in Zepperen .