Spurk (Bilzen) voor de Porco Broers !Het was een mooi einde zaterdag,maar toch wel een vreemde week ervoor .

Het bouwverlof hadden we ons eigenlijk vooraf wat anders voorgesteld maar met een gezin en huis moet je soms rekening houden .

Meestal als je een week niet moet werken kan je extra trainen of leuke ritten maken om zo goed gevoel van vakantie top te gebruiken maar dit was dit jaar net iets anders .

Carlo voelde zich minder goed, de benen waren vermoeid en had deze week de taak om een nieuw tuinhuis te plaatsen .

Was het door de reis van Oostenrijk of de 2de vaccinatiespuit veel of hard fietsen stond niet echt op het programma , hierdoor kon hij wel uitgerust aan de start verschijnen van zijn thuiskoers in Bilzen .

Fabio had na een paar dagen zee ook minder op de fiets gezeten en het moraal was daardoor net weer hoger .

We weten dat zo kort bij thuis altijd veel support komt zien en zijn daarom extra gebrand om er iets moois van te maken .

Onderling hadden ze afgesproken om elk een aparte reeks aan te vatten zo konden ze allebei voor de zegen koersen , iets wat ze niet vaak uitspelen .


Bij Carlo was de koers vrij gesloten , vele aanvallen in het eerste uur zorgde niet echt voor een vaste kopgroep hierdoor werden de benen toch wel best vermoeid door het vele aanvallen,

het was echt in het peloton op het wiel van hem rijden en zelfs als hij aanviel werd er geroepen om achterna te rijden .

Een aantal keer was het net niet, samen met Dani Manca of Stefan Lots maar telkens kon het pak terugkeren tot na 40km Stefan Cohnen zijn voorderailleur terug aan het werk kreeg en plotseling van voor in het toneel tevoorschijn kwam .

Carlo zag hem naar voor schuiven en dadelijk een vlijmscherpe aanval uitvoeren , Carlo twijfelde niet en zorgde dat hij het gat dichtreed en mee vooraan het tempo hoog kon leggen . Stefan is een goeie vriend en echt een hardrijder , en dit is natuurlijk het perfecte koppel om de gas samen open te draaien .

Het gat op het Peloton groeide snel en al vlug was de voorsprong meer dan genoeg om voor de eerste plaats te strijden .

In de laatste ronde gooide Stefan zijn bommetje maar hij geraakte niet los van Carlo hierdoor werd er gesprint voor de zegen en Carlo kon met trots de bloemen mee naar huis nemen .


Bij Fabio was het koersverloop net iets anders , al vrij vroeg zorgde de beste 8 renners ervoor dat ze vooraan in de kopgroep zaten , er werd best hard rondgedraaid en dit zorgde ervoor dat na 1u wedstrijd de betere het verschil konden maken . Fabio kon met Timo Stevens en Wannes wegrijden van zijn metgezellen .

Kevin Simons kreeg net het gat niet toe en moest jammer genoeg tevreden zijn met plaats net naast het podium .

In de laatste 2 ronden moest ook Timo de rol lossen hij had al een extra training voormiddag er opzitten en kwam hierdoor te kort op"t einde .

In de finale had Fabio een aantal kleine versnellingen geplaatst maar zo man tegen man zonder echt klimmen of felle bochten is het bijna onmogelijk om iemand zomaar uit het wiel te rijden , en Wannes was voor Fabio verrassend sterk en bleef meedoen tot de finale sprint .

Het was een lange sprint waarbij Fabio zijn ervaring uitspeelde en zo voor de dubbel kon zorgen .

Allebei 1 , mooier kan natuurlijk niet .

Volgende week het Bk waar we al even naartoe aan't leven zijn .

Aan de vorm zal het niet liggen , allebei zijn ze in zeer goedde vorm en zullen er alles aan doen om de felbegeerde trui mee naar huis te nemen .

Op naar Bekkevoort op 8 augustus , iedereen welkom natuurlijk om ons aan te moedigenFabio wint bij de El3 reeks , Carlo die 1 min later gestart was wint bij de master 35+