top of page

UCI Granfondo Aachen 1 en 1 !
De Fondo in Aachen was nieuw op de kalender en hierdoor was deze wel eens leuk om mee te doen . 7u was het vertrek , en Carlo en Fabio stonden mooi voorin klaar voor de start bij de 2de age group.De eerste 8km waren achter 3 motoren doorheen het stadscentrum van Aken , toch wel speciaal op de kasseitjes van de winkelstraten .


Eenmaal het centrum uit werd er wat nerveus gefietst aangezien de groep van fietsen op dit moment nog mega groot is (+400renners) . er stonden 1900hm op het programma en 120km , en als je het profiel van de wedstrijd bekeek waren er 3 lange klimmen , maar eigenlijk waren er meer , de style verdoken klimmen onderweg beten echt in de benen en zou toch voor grote afscheidingen zorgen .


Na 42km ging Carlo in de aanval , hij kreeg 2 metgezellen mee en kon hierdoor wat voorsprong nemen op de eerste groep achtervolgers .

Op de 2de lange klim van de dag was het Sander Elen samen met Bart van der Linden , en de snel gestarte Zwitser Roman Locher vervoledigde de kopgroep .

Fabio zat niet mee vooraan , hij had de slag gemist en even leek het erop dat hij voor de ereplaatsen zou strijden .

Maar de benen waren nog zeer goed bij hem en hij beslite met nog 45km te gaan alles op niks te zetten .

De achterstand was ongeveer 50sec en hij kon dit op een 10min dichten en zo vooraan aansluiten .


Op 85km stond Moeke & Nono met een extra drinkbus en zou de finale echt beginnen .

Nog 35km vooral in dalende lijn maar met toch nog enkele korte kuitebeiters .

Carlo had zin om aan te vallen nu zijn broer ook in deze groep was ,dit zorgde voor extra moraal en verschillende keren ging hij in de aanval .

Maar vooral Roman leek echt sterk en zou het Carlo niet makkelijk maken voor de winst . Roman had 2weken geleden nog de Majorca 312 gewonnen :o .

Fabio had Sander tegen , een top renner van Defensie maar aangezien Fabio een sterk eindschot heeft toch een extra troef om uit te spelen .

Door het vele aanvallen splitste de groep van 7 renners naar 4 en was het hard tegen hard .


In de laatste 11km ging Carlo er vandoor . de laatste 15min waren full gas solo naar de finish dwars door de straten van Aken . In de laatste 2km had hij gewonnen spel en kon gecontroleerd naar winst rijden bij de 40-44j mannen .


Fabio had enkel met Sander af te rekenen bij de 35-39j , maar door de vele renners van de jongere cattegorie was het altijd zorgen voor positie , en moest ook hij krachten verbruiken om uit het gedrum te blijven . de laatste 600m waren technish en bochtig en als eerste indraaien was de boodschap . Ook hij kon de zegen pakken door slim te sprinten .
Het mega grote podium is de kers op de taart , en deze 1ste plaatsen zorgen ervoor dat op het WK in Denemarken later dit jaar beide broers op de eerste startlijn mogen plaatsnemen .
Comments


bottom of page