Zepperen net niet , Fabio 9de

Na de winst in Donceel hadden we echt zin in Zepperen , een elite koers in Limburg is altijd tof om te rijden zeker als er langs de kant speciaal een 10tal supporters komen opdagen enkel voor de Broers .


Er stonden 144 renners aan de start op een nieuw rondje rond de kerk , goed voor 120km .

Al bij de verkenning was het duidelijk dat het echt moeilijk zoeken is in Belgie om een nog slechter rondje te maken met zo een grote groep ; smal ,slecht wegdek ,haakse bochten noem maar op het zat erin .

Toch hadden we aangezien de benen goed zijn ons zinnen gezet op deze wedstrijd .

In de beginfase was het zoals we al eerder dachten drummen van bocht tot bocht , en ik de eerste 2 ronden konden er al 10 renners ervanonder muizen . Deze renners namen eerst 40 daarna 1min en op de finish na bijna 3u koers waren er hier nog 8 van over .


Fabio geraakte tegen ronde 4-5 vooraan en gaf dadelijk gas , hij kreeg hulp van onder meer Rutger Wouters en nog aantal andere sterke renners maar met zo een groot talrijk peloton was het echt onbegonnen werk om het gat dicht te krijgen , deze omloop was echt spurten van bocht naar bocht en zorgde voor slechte cohesie .


Na half koers geraakte hij toch los met een man of 8 in de achtervolging , de kloof op de koplopers zakte dadelijk een 20sec , maar toen een 12man extra aansloot was opnieuw de hele samenwerking weg en zou er gereden worden voor een 9de plek .


In de Finale reed Fabio weg samen met Wout Geerinckx in de laatste 2km en pakte zo met overtuiging de plaats van de beste van de rest als 9de na de 8 koplopers .


Ikzelf reed een moeilijke koers , deze omloop lag me niet , sprinten van bocht naar bocht is niet mijn ding , toch kon ik mooi volgen in het peloton , waar er slecht 68man het einde halen .

In de laatste ronde kon in nog mooi wegrijden samen met Mathias en zo voor het peloton eindigen als 34ste .


Hier had veel meer ingezet maar positieve is dat de vorm zeer goed is en er nog veel kansen zullen volgen .