top of page

2023 sterk begonnen #2de





Eindelijk , daar zijn ze weer ! De wedstrijden .

Na een saaie winter stonden beide broers aan de start van de eerste koers vant jaar in Brustum . Deze wedstrijd is nu zeker niet een makkelijke opener , een lastige omloop met veel wind en een golvende omloop met een best pittig klimmetje zorgt ieder jaar voor een slagveld .

77starters is niet super veel maar met toch wel enkele toppers zoals Wim Reynaerts Milan Paulus en Simon Daniels aan de start is het van bij het begin opletten geblazen.

Fabio had er zin in en zat in de eerste 2ronden vooraan mee te doen met aanvallen . maar toen Rutger er vanvoor vandoorging , samen met 4 andere leek de koers al voorbij te zijn . Carlo had dit gezien en probeerde het peloton op sleeptouw te nemen om zo het gat niet te groot te laten worden . Toen John de Schutter in het offensief ging glipte Fabio mee in het wiel en samen konden ze naar de leiders fietsen , tot John ketting problemen kreeg . Hierdoor moest Fabio het laatste stukje naar de kopgroep alleen dichten , en dit ging niet vanzelf , Hij bleef dik 5min op 5sec hangen , maar uiteindelijk kreeg hij het gat dan toch dicht .

De kopgroep van 6 had op zijn max een 55sec en dichter dan 45sec kwam een 2de groep van 11renners niet meer dus de winnaar moest uit de eerste 6 komen , dit lijkt gemakkelijk maar door de zware inspanning was het voor Fabio in dit koude weer toch lastig , De basis is zeer goed uitgebouwd maar echt diepgaan heeft nog wat wedstrijdritme nodig .


Rutger Wouters zag een sprint met Fabio niet zitten en ging er al op 3 ronde van het einde vandoor . Niemand had hier een antwoord op en omdat de meeste in de groep er volledig doorzaten was de 2de plaats het hoogst haalbare . Fabio bleef rustig en had alles onder controle in de laatste 2 ronden om de sprint voor de 2de plaats naar zijn hand te zetten . 2de in de eerste elite koers van het jaar achter Rutger is een opsteker en beloofd voor de volgende weken .


Carlo bleef niet rustig in het peloton , hij probeerde meerdere keren met een 2de groep weg te rijden , maar samen met mr Stevens had hij dom de boot gemist van de 2de groep , en moest hij zo tevreden zijn met een 17de plaats . ( toch tevreden over vorm en achteraf een mooie aanvallende wedstrijd gereden ) .


volgende week starten de broers in Zepperen .







bottom of page