3 op 3 Voor de Broers Porco

Woensdagkoers in Sombreffe stond er op het programma .

Warm maar o zo gebrand om goed te presteren , de voorgaande 2 wedstrijden gingen zo goed dat het moraal top was en de vlakke omloop ging ons hierbij niet van de wijs brengen .

Heel de omgeving rond Sombreffe is mega heuvelachtig en dan moeten we koersen om 2km omloop op een vlak industrieterrein.


Hierdoor was het toch wel weer een gesloten wedstrijd , geen stukken waar je echt moe word als je in het peloton zit maar als je wilt wegrijden moet je harder dan 45gem fietsen en dat is natuurlijk lastig met klein groepje .

Zowel Fabio als Carlo zorgde ervoor dat ze in het front zaten in de koers , het regende aanvallen en telkens was 1 van de 2 mee vooraan .

Van echt wegkomen was geen sprake en na een 45min begonnen de benen al goed zeer te doen door de warmte en hoog tempo .Gelukkig hadden we mama langs de zijlijn met extra water !

We bleven geen ruimte krijgen , er waren altijd renners die zich volledig gaven om gaten te dichten tot er in de voorlaatste ronde opnieuw een aanval was van Carlo. Fabio stopte onmiddellijk af, ook al omdat Dani meesprong , Dani Manca is een goeie vriend en trainingsmaat van ons en hierdoor was de samenwerking dadelijk top . 2min later was er de bel van de laatste ronde , beetje onverwacht toch wel , de ronde duren 2min30 dus dit gaat in een razend tempo voorbij , Carlo vooraan zag dat de voorsprong op het peloton groot genoeg was en begon dadelijk tactisch te denken .Fabio moest afwachten wat de grote groep deed , uiteindelijk niet veel, de meeste zaten toch op hun tandvlees en het was enkel de ploeg van maxime en Amaury die voor een goeie lead out zorgde ;hij zat in positie 3 van het peloton en net voor de laatste bocht nam Fabio de leiding en sprintte op volle snelheid de laatste 300m van kop af naar de 5de stek , enkel de 4 koplopers bleven nipt voor op nog geen 3sec .

Carlo wou eigenlijk neit sprinten , eigenlijk had hij wel vertrouwen in zichzelf omdat de benen nog goed waren maar dit is toch altijd ene risico met snelle mannen als Dani en Geoffrey erbij .

Toen op 1.5km van de meet er een kans was om ongemerkt aan te vallen van achteruit nam hij deze met beide handen . Er was dadelijk een kloof !De laatste km boven de 50 per uur was voldoende voor de zegen , eigenlijk was Carlo best trots op deze zege , het is toch een open reeks en omdat hij vorige woensdag ook gewonnen had mocht hij in de leiderstrui rijden + winnen .Weer een mooie geslaagde koers.

Zondag starten we in Meux bij Namen , 70km zullen we er moeten afleggen op een toch wel vlak rondje opnieuw .


video