Fabio mooi 5de in Lommel .

Na de koers in Nieuwrode op 3-oktober waar zowel Fabio als Carlo zich echt goed voelde de hele koers vanvoor mee kleurden maar het resultaat op papier niet was gelijk ze wouden was er vandaag een nieuwe kans in Lommel Kolonie .

zowel nieuwrode als Lommel zijn volledig vlak maar deze wedstrijden zijn uiteindelijk toch tegenpolen van elkaar .

Lommel is een rondje van 7min in een acht-vorm dat wil zeggen 8 bochten op 19ronden .

Geloof het dit doet zeer ook al omdat er meer dan 111 starters zijn en hierdoor heel het pack lang op een lint word getrokken + alle bochten het bijna stilstaan was .

Gelukkig was er een mooi zonnetje en dit zorgde voor een mooie droge omloop .

In de eerste fase van de wedstrijd zaten beide broers achteraan het peloton .

Teveel drummen is niet hun dingen naarmate de wedstrijd vorderde moesten ze wel naar voor omdat achteraan de deur open stond .

Uiteindelijk komen er slechts 64man aan en met iedereen in topvorm van de zomertrainingen wil dit toch wel iets zeggen .


Rond half koers rijd er een grote groep weg van een man of 25 , Fabio zit het gebeuren en kan pas te laat in de achtervolging gaan , hij krijgt het gat jammer genoeg niet toe en het is hierna werken geblazen voor de mannen om toch nog een kans te krijgen op een goeie uitslag .

In het peloton word gelukkig toch nog gewerkt , en met vele krachten die opgebruikt worden kan dan toch nog de aansluiting gemaakt worden op 4 ronden van het einde .

Carlo zat hierna door zijn krachten heen , het 160x optrekken na iedere bocht tot boven de 50km/h hakt er in en voor hem was het gewoon volgen en binnenrijden op plaats 49 in het pak .


Bij Fabio ging het beter en beter , de mindere benen werden opzij gezet en ze kregen hem de laatste 3 ronden niet meer uit de top 10 .

2 renners waren voorop geraakt en deze zouden voor de overwinning rijden. maar voor een mooie ereplaats zou Fabio zich nog eens smijten .

In de voorlaatste bocht leek het even mis te gaan vele renners gingen vlak voor de bocht voorbij zodat hij wat gevangen zat en hierdoor nog 2 renners extra het hazenpad konden nemen .

Toen Fabio op 500m van de streep eindelijk een gat zag aan de linkerkant van de groep ging hij vol aan en werd knap 5de !

Hierdoor kon hij zijn Elite seizoen toch top afsluiten op deze zwaar bezette koers .


Volgende week volgen de laatste wedstrijden in Velm en Zepperen in de ronde van haspengouw !