Fabio pakt de winst in Koersel !Ne de tijdrit van gisteren was er een mooie amateurkoers in Koersel .

Het rondje vond plaats in de de buurt van koersel kapel , waar er in de winter regelmatig groepstrainingen gehouden worden , dus een deel van de omloop was ons wel bekent .

Het 2de stuk was volledig nieuw , met toch best veel bochten en naar de streep een stukje wind tegen omhoog .

Het deelnemersveld is op deze wedstrijden verdeeld , je hebt toch best renners die hard kunnen rijden maar er zit ook volk bij dat blij is dat ze kunnen volgen , hierdoor is deze koers niet altijd voorspelbaar , maar uiteindelijk zal meestal toch de wedstrijd beslist worden door de beste renners van het moment en deze keer was het niet anders .

Carlo had het idee om zich vooraan te handhaven om zo geen aanval te missen , En ook Fabio zat al vooraan van in de eerste ronde .

Toen eerst Kris Bunkers een bommetje gooide was er nog niet echt paniek en Dani + Fausto glipte mooi meer vooraan met de counters . Al na 1 ronde nam Carlo de kop in het bochtig stuk en trok eens goed door , tot zijn verbazing zat hij al voorop met 3man . Sterke Vinny + Niels Vreys die in de tijdrit zaterdag nog 1 en 2 waren bij de elite3 zaten mee vooraan .

Toen Niels na 1 ronde al moest lossen was het kijken naar achteren wie er nog zou aansluiten en in de verte kwamen 2 sterke renners met Fabio en Timo Stevens .

zo was de rest van de wedstrijd een saaie bedoeling met wat draaien met 4 vooraan . 45.5gem was best hard trappen natuurlijk , en na zo een opening zijn de beentjes al lekker aan het branden .

De finale begon op 15km van het einde , eerst Fabio en later Carlo gooide de eerste bommetjes maar sterke Vinny liet niet begaan en reed telkens de aanvallen terug toe .

Maar echt stilvallen zou het niet meer doen en slag om slinger waren er prikken tot uiteindelijk Fabio samen met Timo weg konden rijden . Carlo zat op zijn limiet en zou later wel nog met een lange sprint aan de finish Vinny kunnen verslaan voor een mooie 3de plaats .

Fabio zat vooraan en was nog de friste en sterkste , in de sprint kon hij de zege pakken in zijn o zo mooie Bk-trui .

Top weekend . volgende week Kortessem .