Zepperen Fabio 5de

Na 1 weekje geen koersen stond 25juli Zepperen op het programma .

Fabio was fris en klaar en Carlo kwam net op tijd terug van Oostenrijk om deze koers mee te kunnen nemen .

De omloop was langer dan de vorige jaren en met een man of 85 van hoog niveau zou dit toch een uitputtingsslag worden .

Al vrij vroeg in de koers reden 3 sterke renners weg met Vinny, Jorre en Jef en dit leek toch een sterk groepje , Fabio kon een 5km later het gat solo dichtrijden zodat hij voorop met 4 in het eerste uur voorop reed . De voorsprong was 40sec en even leek deze aanval te gaan lukken tot Rutger Wouters die zich 30km als laatste wat verscholen had zich op kop zetten op sommige belangrijke stukken van de omloop de gas volledig open draaide, na 3 harde ronden was het gat dicht en begon de koers terug van voor af aan .


Omdat de warmte begon op te spelen hadden vele renners last van krampen ook natuurlijk door het hoge tempo , het was niet even aanvallen en klaar , te veel, snel en goed volk dat toch net altijd het gaatje dichtreed ook al omdat het achter in het peloton makkelijk fietst en van voor om weg te komen boven de 46 moet gereden worden .


In de finale was het aanvallen om de beurt en toen Fabio in de voorlaatste ronden met een grote groep wegreed leek het even te lukken , maar de groep was te groot en dan is van samenwerking geen sprake .


In de finale zat Fabio binnen de top 5, ook al had hij de hele dag in het offensief gereden, trappen zou hij doen tot de finish , Carlo kon mooi op juiste moment opschuiven zodat hij op 1km van't einde mooi vooraan zat , maar hij twijfelde 2sec en toen ging de deur voor hem toe , de benen wouden wel nog maar als je word ingeboxt is het voor oude mensen gelijk hem over en uit hij eindigde 35ste .

Fabio moest de finale hierdoor alles alleen oplossen en draaide in de laatste bocht als 6de en eindigde als 5de .

Een massasprint is altijd moeilijk . Het is misschien geen overwinning maar met een 5de plaats en met zo een aanvallende koers mogen we achteraf zeker niet klagen .